#Sustainablestrorymk

Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title

Астибо Фешн Груп беше дел од модниот перформанс #Sustainablestorymk во организација на Моден викенд Скопје и Македонско модно здружение во соработка со Министерството за економија, со поддршка од Министерството за култура во рамките на манифестацијата „Нов културен бран 2018“ и Британскиот совет. Беа прикажани капсулни колекции направени од текстилен отпад. На колекциите работеа Емануела Трајческа, Сара Реџиќ, Ева Зарезанкова, Натали Наумова, Радица Лазова, Катерина Димитровска, Мирјана Јосифовска и Дана Ќосева, под менторство на дизајнерката Ирина Тошева. Според организаторите, со ова добивме заштита на животната средина, но и нови, убави форми на модата.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now